Brug Pinterest til at promovere din podcast. Måske bruger du allerede Pinterest til boligindretning og kageopskrifter? Fint! Men du kan faktisk også bruge Pinterest til at promovere din podcast. Pinterest kan være med til at generere mere trafik hen imod dig og dit brand og selvfølgelig din podcast. Nu skal jeg vise dig hvordan. 

First step: Pinterest for begyndere

(Hvis du er vant til at færdes i Pinteresthavet – så hop trygt videre til hvordan, du bruger Pinterest til at promovere din podcast) Hvis du ikke aner, hvad Pinterest er, så lad os lige tage den fra start af: Pinterest er et netværk, hvor du kan dele og finde fotos og videoer af snart sagt alting. Jeg bruger det fx overdrevet meget til boligindretning og bryllupsplanlægning og selvfølgelig til podcastinspiration. Som bruger på Pinterest kan du dele og kommentere de billeder, der falder i din interesse og du kan ”pinne” dem til forskellige mapper, så du altid kan vende tilbage til dem.

Men hvordan bruger jeg Pinterest til at promovere min podcast?

Det skal jeg fortælle dig. Først og fremmest skal du lave en profil på Pinterest. Platformen er baseret på folks interesser – og her vokser podcasting sig større og større på Pinterest. Brugerne finder typisk deres indhold gennem søgninger på deres interesser. Brug Pinterest som en visuel megafon for din podcast og dit brand. Upload billeder af din gæst eller dit budskab (tænk over det visuelle – en lidt for mørk og skæv selfie er ikke så Pinterest-venlig) upload citater fra din podcast eller forskellige coverarts, der viser din podcasts emne og tema.

I beskrivelsen af dit billede kan du ligge shownotes, info om podcasten, brand, gæster eller historie og links til din podcasts hjemmeside eller afspilningsplatform. Og når du alligevel er der og spreder budskabet om din podcast, kan du også bruge Pinterest som en nøgle ind i, hvad din målgruppe egentlig interesser sig for. Hvis du laver en podcast om kvindelige rollemodeller i erhvervslivet, har din målgruppe så også en tendens til at interessere sig for ”female work/life balance”, ”investering” eller ”How to be a boardmember”? Måske. Og kunne det være et emne i din podcast, der derved kunne få endnu flere lyttere, fordi du rammer lige ind i deres interessefelt? Det er ikke usandsynligt.

5 huskeregler, når du promoverer din podcast på Pinterest

  1. Brug forskellige billeder for hver episode, og ikke bare det samme coverart-billede igen og igen
  2. Billedformatet skal være lodret (som et portræt) modsat fx facebook-opslag som er i landscape-format. Hvis du bruger Canva.com til at lave opslag, findes her også en pinterest-skabelon
  3. Vælg en business-profil til din pinterest-konto (ligesom instagram) så du kan se, hvordan trafikken er på dine billeder
  4. Lav ikke kun pinboards om podcast, men fokuser også på de emner, som din podcast handler om og relaterer sig til.
  5. Lav evt. (i canva fx) tekst indover dit billede eller dit coverart, hvis det bliver nemmere for dine følgere at forstå dit billede.
 

Har du brug for hjælp til din podcast?

Så læs mere om min effektive 1:1 Session lige her eller kontakt mig på freiadam@freiadam.dk / +45 26 51 06 50

Skal vi connecte? Så fang mig på: 

Instagram

Facebook

Linkedin